2013. augusztus 1., csütörtök

Julia Quinn: Ami Londonban történt (Bevelstoke trilógia 2.)

Én már nagyon kíváncsi voltam Olivia Bevelstoke történetére. És ti?

2. Ami Londonban történt
Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire. Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba… A trilógia első része Miss Miranda Cheever titkos naplója címmel már kapható! A befejező rész címe: Tíz dolog, amit szeretek magában.

Nagyon aranyos könyv. Az írónő most egy olyan történetet írt le nekünk, ahol az udvarlás egy része az ablakban történik. Ritkán nevetek ennyit egy könyvön, de az elejétől a végéig volt valami szórakoztató benne. A nagy vetélytársa Harry-nek, az orosz herceg, pedig érdekes egy figura volt. Jó rész volt, amikor oroszul beszélt, és azt hitte, hogy Harry nem érti amit mond.

A kedvenc részem az, amikor Sebastian felolvas Oliviáék szalonjában. Azt a fejezetet csak puszta kedvtelésből még egyszer elolvastam. A leánykérés pedig a listám élére került, ilyen érdekessel egyszer sem találkozta, pedig eléggé régóta olvasok a műfajban.

Kihagyhatatlan élmény. Olvassa el nyugodtan bárki, aki érdeklődik az ilyen típusú könyvek iránt:

http://data.hu/get/6793618/Julia_Quinn-Ami_Londonban_tortent.pdf

1 megjegyzés: