2013. július 31., szerda

Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója ( Bevelstoke trilógia 1.)

Ez a Bevelstoke trilógia kezdő része. MInden bmegvan benne, ami egy Julia Quinn könyvvé teszi: jó humor, jó karakterek és gyors történet. 

És íme a könyv:

1. Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója


1810. március 2.
Ma szerelmes lettem.
Tíz éves korában Miranda Cheever nem sok jelét mutatta, hogy nagy szépség lesz majd belőle. És a kislány már tíz évesen is képes volt elfogadni a társadalom elvárásait a jövőjét illetően. Egészen addig, amíg egy délután Nigel Bevelstoke, a jóképű és elegáns Turner vikomt ünnepélyesen kezet nem csókolt neki, és megjósolta, hogy egy nap majd belenő a testébe, és éppen olyan szép lesz, mint amennyire már okos. És Miranda már tíz évesen is tudta, hogy örökké szeretni fogja Turnert.
Ám az eljövendő évek, amelyek kegyesek voltak Mirandához, nem bántak kesztyűs kézzel Turnerrel. A lány valóban olyan vonzó lett, mint ahogyan azt a vikomt merészen megjósolta azon az emlékezetes napon, a férfi viszont magányos, megkeseredett ember, akit meggyötört az élet. Összetörték a szívét, és úgy érezte, már soha nem lesz képes szeretni. Ám Miranda sosem feledte azokat a szavakat, amelyeket a naplójában egykor papírra vetett, és nem engedte, hogy ez a szerelem, amely az élete értelme, csak úgy kicsússzon a keze közül…

Miranda úgy nagyjából 10 évig reménytelenül szerelmes Turnerbe, akit a könyv elején szabályosan bálványoz. Az írónő nagyon szépen kidolgozta azt, ahogy ez a bálványkép leomlik, és a helyébe az igazi érzelmek lépnek. Ez a könyv egy példája annak, hogy a plátói szerelem soha sem olyan, mint az igazi, beteljesült. Amint ezt Miranda belátja, és Turner is ráébred, hogy nincs minden veszve, végre boldogok lehetnek együtt. 
Miranda legjobb barátnője árnyékában él. Nem irigy rá, és Olivia sem él vissza a hatalmával. Azonban ez meghatározza a társasági életét. Láttunk már hasonló helyzetet a Bridgerton család 2. részében is. 
Turner eléggé mogorva alakként mutatkozik be, de a boldog ifjúságának emlékei kitartanak úgy 100 oldalon keresztül. Aztán egyszer csak már kezd idegesíteni, és szeretné az ember megrázni, hogy térjen már észre. 
A könyv, talán Julia Quinn legérzelmesebb műve. Nekem ez plusz pont, másnál ez mínusz. Aki még nem olvasta, annak itt az idő, hogy eldöntse:

7 megjegyzés:

  1. sajnos nekem nem működött a letolto link, de találtam egy másikat. ☺

    http://docplayer.hu/4123208-Miss-miranda-cheever-naplojabol-1819-junius-8.html

    VálaszTörlés
  2. Nem megy pedig mindenhol probáltam

    VálaszTörlés
  3. https://www.scribd.com/mobile/document/335198028/Julia-Quinn-Miss-Bridgerton-Miatt-Rokesby1

    VálaszTörlés
  4. A Smythe Smith kvartett1-4pdf ha meglenne nagyon örülnék neki. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok, a Miss Miranda Cheever titkos naplója, illetve a Smythe-Smith Kvartett ha meg van valakinek, megköszönném ha elküldené💗florinczi@gmail.com

    VálaszTörlés