2013. július 18., csütörtök

Johanna Lindsey: Szeress örökké (Sherring Cross 2.)

És íme a második kötet, ahol a leányrabló Lachlan életét is megismerhetjük. De hol máshol eshetne az ember szerelembe, mint Sherring Cross-ban?

2. Szeress örökké
A tengerentúlon népszerű írónő, kinek először jelenik meg könyve magyarul, a múlt századi Angliába és Skóciába kalauzolja az olvasót. Abba a korba, amikor leplezetlen ellenszenv dúlt angolok és skótok között, s amikor a házasságok ritkán köttettek szerelemből. A meglepetéseket tartogató, olykor vaskos humorú, de ízig-vérig romantikus történet főhőse Lady Kimberly. Az ifjú angol nemeshölgy édesanyja halála után várni akar az esküvővel, míg letelik a gyászév, ám a hozományra éhes, türelmetlen vőlegény elhagyja. Valójában a lány csak azért bánkódik, mert szertefoszlik a remény, hogy elkerüljön az apai háztól. Atyja, Amburough gróf ugyanis elviselhetetlen zsarnok, s ő maga is alig várja, hogy megszabaduljon éles eszű leányától, és nőül vehesse a csinos özvegyet, kire szíve régóta vágyik. A lady-nek tehát nincs más választása, mint elfogadni a házasságközvetítő hercegi pár kegyes vendégszeretetét, s a többi eladó lánnyal együtt várni a kapható férjjelöltet. Az ifjak közül Lachlan MacGregor, a duhaj, vakmerő, szókimondó és bosszantóan jóképű skót nemes látszik a legalkalmatlanabbnak, mert bolondul a szoknya után, a házasságból csak a hozomány érdekli, és halálosan szerelmes a hercegnébe. Az igaz szerelem mégis győzedelmeskedik, s a gaz csalárdságokban, csalódásokban és váratlan fordulatokban bővelkedő történet végén mindenki megtalálja a maga párját.

Nem annyira imádom, mint a sorozat első kötetét, ráadásul úgy két év különbséggel olvastam őket, és nagyon idegesített, hogy valahonnan ismerős, valahol már biztosan olvastam. Aztán amikor rájöttem honnan ismerem a szereplők egy részét, nagyon lelkes lettem, nem is tudtam, hogy az Álmaim hercegének, van folytatása. 

És akkor ismerkedjünk meg a hősökkel. Kimberly nem lenyűgözően gyönyörű, nem szélsőséges, de nagyon szeretetreméltó. De ha azt mondom szeretetre méltó, akkor nehezen fogok jó jelzőt találni Lachlan-ra, talán csak annyit mondhatok róla, hogy ő még szeretetreméltóbb.

Kedves és aranyos regény, remélem a harmadik részt is le fogják majd egyszer fordítani, de erre sok esélyt nem látok.

És íme a könyv:
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fddl4.data.hu%2Fget%2F0%2F2442666%2FJ.Lindsey_-_Sherring_Cross_02_-_Szeress_Orokke_Love_Me_Forever.pdf&ei=ukDoUeesOqv74QSB9IDABg&usg=AFQjCNGj6OZI3CwZwCEatIzJmcMaLyW_KQ&sig2=UOVBjVWPkbmqK9HSvpozaw&bvm=bv.49478099,d.Yms



1 megjegyzés: